Beleggers lopen storm voor obligaties DPG Media en Gimv

Christian Van Thillo, de CEO van DPG Media. ©Tim Dirven

DPG Media (ex-De Persgroep) heeft 150 miljoen opgehaald met obligaties. Dat is fors meer dan de beoogde 100 miljoen. De investeringsmaatschappij Gimv tankte 250 miljoen bij.

DPG Media, de mediagroep achter onder meer VTM, Het Laatste Nieuws en Qmusic, haalt het geld bij obligatiebeleggers op om zijn financiering te diversifiëren.

De geplaatste effecten zijn obligaties met een looptijd van zeven jaar die aan institutionele investeerders werden aangeboden in coupures van 100.000 euro. Ze werden op de markt geplaatst via de vier Belgische grootbanken (BNP Paribas Fortis, ING België, KBC en Belfius). De rente op de obligaties bedraagt 2,15 procent.

Gimv

Ook Gimv  sloot vrijdag zijn obligatie-uitgifte vervroegd af. Gimv mikte aanvankelijk op 150 à 250 miljoen euro verse middelen, maar haalde uiteindelijk 250 miljoen op. De obligaties op zeven jaar met een rente van 1,73 procent brachten 75 miljoen euro op, die op twaalf jaar met een rente van 2,26 procent leverden 175 miljoen op. Beide tranches werden overingeschreven.

Het is de eerste keer dat Gimv naar obligatiebeleggers trekt. De investeringsmaatschappij gaat het geld gebruiken om haar verdere groei en die van haar portfoliobedrijven te financieren.

Lage rente

De laatste weken halen tal van bedrijven massaal geld op op via schuldpapier nu de rente nieuwe dieptes verkent. Behalve DPG Media en Gimv gaat het onder meer om Umicore, Bekaert en Euronav. Umicore heeft 390 miljoen euro opgehaald via een private schuldplaatsing bij institutionele investeerders, Bekaert vergaarde 320 miljoen via een Schuldschein, een Duits schuldeffect. Euronav tankte 50 miljoen dollar (44,1 miljoen euro) bij.

Ook Kinepolis en Ahold Delhaize zijn voorbereidingen aan het treffen voor een obligatie-uitgifte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud