Belgen moeten nog tot de zomer wachten op Disney+

©AFP

De streamingdienst wordt een fractie goedkoper dan het basisabonnement van Netflix.

Disney+, het nieuwe videostreamingplatform van het Amerikaanse amusementsconcern Disney, zal 6,99 euro per maand kosten in België, of 69,99 euro voor een jaarabonnement. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Ter vergelijking: het basisabonnement van Netflix kost 7,99 euro per maand.

Vanaf de zomer zal Disney+ hier beschikbaar zijn, luidt het. Bij de lancering zullen klanten toegang hebben tot onder meer de Star Wars-serie 'The Mandalorian' en 'High School Musical: The Musical: The Series'.

De streamingdienst biedt toegang tot films en tv-series van de meeste topmerken van het concern. Buiten Disney gaat het om Pixar, Marvel en National Geographic. Disney trekt in het eerste jaar bovendien 1 miljard dollar uit voor originele producties.

35 miljoen abonnees

Disney lanceerde het platform midden november in de Verenigde Staten, Canada en Nederland, als voorlopig enige land in Europa. In 24 uur tijd stond de teller al op 10 miljoen abonnees. De dienst is daarna uitgebreid naar Nieuw-Zeeland, Australië en Puerto Rico. Intussen zijn er volgens Amerikaanse analisten al zeker 35 miljoen abonnees.

Het bedrijf paste de Europese uitrolplannen van het platform aan. De lancering in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland is gepland voor 24 maart. Dat is een week vroeger dan eerst gepland. 'Bijkomende West-Europese markten, waaronder België, Scandinavië en Portugal, volgen in de zomer van 2020', klinkt het. 

Met Disney+ erbij wordt de streamingkeuze voor de Belgische kijker weer wat groter. Die heeft nu al de keuze uit onder meer Telenet Play, Amazon Prime en Apple. 

   
     
   
 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect