Beursexit wenkt voor Bild

Axel Springer is onder meer eigenaar van het boulevardblad Bild en de kwaliteitskrant Die Welt. ©REUTERS

Axel Springer stijgt 20 procent op de beurs van Frankfurt, nu de oprichtersfamilie de mediagigant samen met private-equitygroep KKR van de beurs wil halen.

Het Duitse mediaconcern Axel Springer , uitgever van onder meer de kranten Bild en Die Welt, wordt mogelijk van de aandelenbeurs weggehaald in een overname door het private equityfonds KKR, samen met de oprichtersfamilie.

De uitgever bevestigde woensdagavond eerdere geruchten in een korte mededeling aan de officiële berichtendienst van de beurs. Het nieuws jaagt donderdag het aandeel tot 20 procent hoger naar 54,50 euro. 

De meerderheid van de stukken is al in handen van de Springer-stichting en leden van de familie Springer. De topman van Axel Springer, Mathias Döpfner, zou al maanden werken aan het plan, samen met het Amerikaanse KKR. De marktwaarde van het mediabedrijf ligt op circa 4,9 miljard euro.

In het afgelopen jaar is de koers van het in 1946 (door Britten) in Hamburg opgerichte Axel Springer op de aandelenmarkt in Frankfurt flink gedaald, mede door tegenvallende resultaten. De omzet steeg in 2018 weliswaar met 4 procent tot 3,18 miljard euro en de brutobedrijfswinst (ebitda) klokte af op 738 miljoen euro, maar de cijfers lagen onder de verwachtingen..

Axel Springer is het meest bekend als uitgever van het Duitse boulevardblad Bild en is eigenaar van de kwaliteitskrant Die Welt en de economische nieuwssite Business Insider.

Immoweb

De van oorsprong Belgische vastgoedzoekertjesite Immoweb kwam in 2017 volledig in handen van de Duitse mediagigant, nadat het in 2012 al 80 procent had verworven, voor 127,5 miljoen euro. 

Het mediaconcern zet ook fors in op innovatie in de media. Zo nam het begin vorig jaar een belang in Magic Leap, een Amerikaanse start-up die bezig is met augmented reality en die onlangs de Limburgse hologrammenmaker Mimesys overnam. Axel Springer wil onderzoeken hoe het in de toekomst 'journalistieke content en advertenties in nieuwe formats en omgevingen kan publiceren'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud