Comcast biedt 65 miljard dollar voor 21st Century Fox

©EPA

Comcast probeert de filmstudio en andere onderdelen van 21st Century Fox voor de neus van Disney weg te kapen met een officieel bod ter waarde van 65 miljard dollar.

Zoals verwacht brengt de kabelaar Comcast een bod uit op 21st Century Fox, een van de mediagroepen van tycoon Rupert Murdoch. Daarmee probeert het Walt Disney Company af te troeven. Comcast, de grootste Amerikaanse kabelaar, biedt 35 dollar per aandeel. Dat bod is 19 procent hoger dan dat van Disney. Eerder bereikte Disney al een akkoord met Fox over een overnamesom van 52 miljard dollar.

Avatar & X-Men

De inmenging van Comcast is een tegenvaller voor Disney. Die hoopte met de inlijving van de Fox-onderdelen onder meer de controle te krijgen over de filmstudio's waar titels als 'Avatar' en 'X-Men' op de plank liggen. Ook succesvolle televisieproducties als 'The Simpsons' en 'Family Guy' zouden zo in de portefeuille van Disney komen. Nu is het nog maar de vraag of dat allemaal gaat lukken.

Monsterovername

Dinsdag werd nog groen licht gegeven aan de monsterovername van Time Warner. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten legden AT&T en Time Warner niets in de weg om hun blockbusterdeal van 85 miljard dollar door te drukken. Daardoor ontstaat een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld. Samen hebben de twee mediabedrijven een marktwaarde van zo’n 290 miljard dollar en een opgetelde omzet van rond 300 miljard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect