Comics Station onder bescherming tegen schuldeisers

Comics Station in Antwerpen. ©BELGA

Comics Station, het indoorpretpark rond stripfiguren in Antwerpen-Centraal, staat onder bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag en wordt bevestigd door aandeelhouder PMV.

Er zouden al enkele maanden gesprekken lopen met mogelijke overnamekandidaten, maar meer info wil het pretpark niet kwijt. Sinds 23 juli valt Comics Station onder de 'wet betreffende continuïteit van ondernemingen' (WCO). Tijdens die periode, die loopt tot 26 oktober, is het bedrijf beschermd tegen de schuldeisers van het pretpark, dat in financiële moeilijkheden zit.

In tussentijd wordt bij Comics Station gezocht naar oplossingen. Begin mei raakte al bekend dat wordt gesproken met overnamekandidaten. Over hoe de situatie er drie maanden later uitziet, kan Frank Kindt, de woordvoerder van PMV niets kwijt. 'Om de lopende zaken niet te bemoeilijken', zegt hij.

Comics Station opende in 2017. Het is een partnerschap van Standaard Uitgeverij met Zoefff/PMV en Vermec. Een verlieslatend eerste jaar en tegenvallende bezoekersaantallen in de daaropvolgende zomer lagen mee aan de basis van de moeilijke financiële situatie vandaag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud