De Kardashians stoppen ermee

De families Kardashian en Jenner. ©AFP

De realityster Kim Kardashian heeft op sociale media het einde van ‘Keeping Up with the Kardashians’ aangekondigd.

‘Het was een moeilijke beslissing.’ Na het twintigste seizoen - dat volgend jaar wordt uitgezonden - komt er een einde aan de populaire realityreeks die 14 jaar lang horden kijkers lokte. Voor de families Kardashian en Jenner was de tv-soap de springplank naar de uitbouw van een commercieel imperium met spin-offreeksen, boeken en allerlei producten.

De wereld leerde Kim Kardashian kennen toen een sekstape van haar en haar toenmalige vriendje Ray J. begin 2007 op de straatstenen belandde. De pikante beelden leverden Kardashian 5 miljoen dollar én de aandacht van televisiemakers op. Een paar maanden later had ze haar eigen tv-show. De reeks maakte ook haar moeder Kris Jenner, haar zussen Kourtney en Khloe, haar broer Rob en haar halfzussen Kylie en Kendall Jenner wereldberoemd.

188 miljoen
volgers
Kim Kardashian heeft op Instagram 188 miljoen volgers.

Kim Kardashian trouwde zes jaar geleden met de rapper Kanye West, die ook geregeld in de realityreeks opdook. Dat die relatie, die vier kinderen voortbracht, nu aan een zijden draadje hangt, is mogelijk een reden voor het stopzetten van de soap. Er is ook een vete tussen Kourtney en haar twee zussen Kim en Khloe.

Kim Kardashian - die op Instagram 188 miljoen volgers telt - heeft de realityreeks financieel al lang niet meer nodig. Net als haar halfzus Kylie Jenner heeft ze een eigen make-upmerk uit de grond gestampt. Kardashian cashte in juni 200 miljoen dollar met de verkoop van een vijfde van haar bedrijf aan Coty. Dezelfde beursgenoteerde cosmeticagroep telde een half jaar geleden 600 miljoen dollar neer voor 51 procent van Jenners make-upbedrijf Kylie Cosmetics.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud