De Persgroep schrapt 275 banen in Nederland

©ANP

Na de overname van de regionale krantengroep Wegener verdwijnen er bij De Persgroep in Nederland 275 banen, waarvan een honderdtal op de krantenredacties. Dat werd donderdag door de Vlaamse mediagroep meegedeeld. Parallel investeert De Persgroep in digitalisering en in bijkomende inhoud bij Wegener.

Wegener is een onderdeel van Mecom, waarop De Persgroep enkele maanden geleden een overnamebod lanceerde. De Vlaamse groep heeft 245 miljoen veil voor Mecom.

De Nederlandse mededingingsautoriteit ACM moet de overname nog goedkeuren, maar De Persgroep maakte donderdag reeds zijn toekomstplannen bekend voor zijn Nederlandse poot. Die houden in dat er bij Wegener én De Persgroep Nederland 275 banen verdwijnen, waarvan 93 op de krantenredacties en de rest bij ondersteunende diensten. Wegener en De Persgroep Nederland stellen samen bijna 3.000 mensen tewerk, waarvan bijna de helft op redacties.

De Persdienst - het onderdeel van Wegener dat instaat voor het nationale, internationale en algemeen sportnieuws - wordt opgedoekt. Die inhoud kan De Persgroep leveren via zijn bestaande Nederlandse titels. De Vlaamse mediagroep is in Nederland reeds de eigenaar van De Volkskrant, Trouw, Het Parool en het Algemeen Dagblad. 

Investeringen

Parallel aan het sociaal plan, kondigde Van Thillo ook aan dat De Persgroep 20 miljoen gaat investeren in een verdere digitalisering. van de Wegener-kranten. Die krijgen ook een derde katern en vanaf begin volgend voorjaar een weekendmagazine.

Wegener is de uitgever van  regionale kranten als de Stentor, de Gelderlander, De Twentsche Courant Tubantia, het Eindhovens Dagblad, BN DeStem en PZC. Het bedrijf heeft al lange tijd last van een dalende omzet, mede als gevolg van dalende advertentie-inkomsten.

De Nederlandse concurrentiewaakhond ACM zal uiterlijk eind januari een besluit nemen over de overname van Mecom door De Persgroep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud