Advertentie
Advertentie

De Tijd sterkst groeiende krant op lezersmarkt

©BELGA

Uw - laten we hopen - favoriete krant bereikte in de twaalf maanden tot maart dagelijks 118.700 mensen, op papier dan wel via digitale weg. Dat is een groei van 12,4 procent ten opzichte van een jaar geleden, maar iets minder dan zes maanden terug. Op jaarbasis is De Tijd de sterkste groeier op de lezersmarkt.

Dat blijkt uit de nieuwe bereikcijfers van het meetinstituut CIM. Die geven weer door hoeveel mensen een bepaalde titel gelezen wordt en zijn richtinggevend voor de advertentievolumes en -tarieven.

Op jaarbasis is De Tijd de sterkste groeier (+12,4%). Bij andere kranten is het beeld wat verdeeld. De Morgen (-2,8%) en Het Belang van Limburg (-4,8%) gingen er wat op achteruit. De Standaard (+0,5%) en Het Laatste Nieuws (+0,8%) bleven min of meer stabiel. Het Nieuwsblad (+2,3%) en Gazet van Antwerpen (+4,9%) zagen het aantal lezers toenemen.

Ten opzichte van de cijfers een half jaar geleden is het beeld wat anders. In dat tijdsbestek speelde deze krant wat bereik kwijt (-0,9%), net als De Standaard (-1,7%), Het Belang van Limburg (-2,7%) en De Morgen (-3,3%). Het Laatste Nieuws groeide tegenover zes maanden terug licht (+0,6%), terwijl Het Nieuwsblad (+2,9%) en vooral Gazet van Antwerpen (+8,3%) het goed deden.

Het voorbije jaar bereikten de kranten van Het Mediahuis samen dagelijks 2.147.600 mensen, tegenover 1.555.100 lezers voor De Persgroep in Vlaanderen (inclusief De Tijd, voor 50 procent in handen van De Persgroep). 

Alle Nederlandstalige kranten samen, exclusief Metro, bereikten in de twaalf maanden tot en met maart gezamenlijk 2.865.700 mensen, een daling van 1,1 procent ten opzichte van zes maanden terug en 1,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Aan Franstalige zijde is onze zusterkrant L'Echo de grootste stijger. Tegenover een jaar geleden groeide de krant met 16,7 procent, in een half jaar tijd bereikte L'Echo 30,1 procent meer mensen. De krant en site zijn daarmee goed voor 62.200 dagelijkse lezers. De totale Franstalige markt kromp ten opzichte van een jaar terug met 1,1 procent, maar is in het jongste halfjaar wel aan een remonte bezig (+4,2%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud