De Tijd vijf keer genomineerd voor Belfius Persprijzen

©Mediiafin

Journalisten van De Tijd sleepten vijf nominaties in de wacht voor de Belfius persprijzen, één keer in de categorie Multimedia en vier keer voor de Geschreven Pers.

In de categorie Multimedia gaat het over de reeks Modern Minds van Wouter Van Driessche in een longread-formaat ontworpen door Raphael Cockx, met video van Dirk Selleslagh en illustraties van Filip Ysenbaert. In de reeks wordt ingegaan op de vraag of ons brein de 21ste eeuw wel aankan.

In deze categorie werd ook de VRT genomineerd voor Ninja Nieuws, videofilmpjes van 15 seconden waarin de VRT-radiozender MNM nieuws op maat van jongeren serveert. De verspreiding gebeurt via socialmediaplatforment.

Bij de Geschreven Pers, categorie economie, werd Luxleaks van Lars Bové genomineerd. Bové onthulde als lid van het In­ter­na­ti­o­naal Con­sor­ti­um van On­der­zoeks­jour­na­lis­ten (ICIJ) ver­trou­we­lij­ke be­las­ting­ak­koor­den die Luxem­burg sloot met grote be­drij­ven en rijke fa­mi­lies.

In Rekening 14 ging het over het prijskaartje dat aan uw stem hangt. Bart Haeck goot de verkiezingsprogramma's in vergelijkbare cijfers en mat de impact op uw koopkracht, belastingen, werk en kindergeld.  Rekening 14 was een project in samenwerking met KULeuven, De Standaard en VRT.

Piet Depuydt werd genomineerd voor het vreemde verhaal achter de suikervervanger Zùsto.

In de categorie 'algemeen' bij de Geschreven Pers werden Kris Van Haver en Ine Renson genomineerd voor 'In de cockpit van Europa'. Zij volgden een jaar lang de Europese toppolitici Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso en sleutelfiguren uit hun entourage. Zij antwoordden op de vraag wie tijdens het scharnierjaar 2014 aan welke touwtjes trok. 

Bij De Standaard werd voor de categorie Geschreven Pers, algemeen,  'De Belgacom-files' genomineerd, een verhaal over de digitale aanval van de Britse geheime dienst op Belgacom, alsook 'De Kloof' over de ongelijkheid in België. Bij Trends gaat het in de categorie Geschreven Pers, economie, over een verhaal over niet-gebruikte gascentrales. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud