Discovery neemt Eurosport volledig in handen

Eurosport heeft de uitzendrechten voor de Olympische Spelen, waar Usain Bolt waarschijnlijk het mooie weer zal maken, recent gekocht. ©AFP

Discovery Networks verwerft de volledige controle over de pan-Europese sportzender Eurosport. De mediareus met als belangrijkste aandeelhouder 'kabelkoning' John Malone, betaalt partner TF1 491 miljoen euro voor diens 49 procent in de zender.

Discovery Networks is de mediagroep boven internationale kanalen als Animal Planet en Discovery Channel. De Amerikaanse groep is al een tijdje bezig aan een veroveringstocht in Europa. Er kan geen tv-zender te koop komen op ons continent, of Discovery wordt genoemd als potentiële overnemer.

De groep startte bij Eurosport in 2012 met een aandeel van 20 procent. Dat werd vorig jaar opgetrokken tot 51 procent, aan wat toen een ondernemingswaarde van 902 miljoen euro. Voor 491 miljoen euro koopt het nu partner TF1 volledig uit.

Discovery investeerde de voorbije maanden stevig door in sportrechten, met in verschilende landen de voetbalrechten voor onder andere de Bundesliga, de Champion's League en de Europa League. In België kocht eurosport ook de rechten voor Wimbledon. Als klap op de vuurpijl haalde Discovery recent de exclusieve uitzendrechten voor de Olympische spelen tussen 2018 en 2024 binnen voor het hele continent.

Door de volledige controle te verwerven, kan het bedrijf ook ten volle profiteren van de monetisering van die rechten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud