Advertentie
Advertentie

Entertainmentzender FOX volgende maand op Telenet

Het tv-merk FOX is in Nederland al langer aanwezig met een populaire sportzender. ©ANP Kippa

België wordt vanaf volgende maand het 127ste land waar de televisiezender FOX te bekijken zal zijn. Telenet plaatst de zender op kanaal 13 van zijn decoder.

FOX is de vlaggenschipzender van FOX International Channels (FIC), een bedrijf uit de stal van de audiovisuele reus 21st Century Fox van mediamagnaat Rupert Murdoch. Wereldwijd baat FIC meer dan 300 televisiekanalen uit. Het bedrijf bezit ook twee eigen productiestudio’s en levert ook tv-programma’s aan andere partijen.

Telenet neemt de entertainmentzender FOX vanaf 1 oktober op in zijn basisaanbod, op kanaal 13. Er komt ook meer samenwerking met het betaalpakket Play More van Telenet, dat meer series van de FOX-groep in zijn aanbod zal opnemen. Telenet heeft vandaag al de eerdere seizoenen van de bij jongeren populaire zombiereeks ‘The Walking Dead’ in het Play More-aanbod zitten. Het nieuwste seizoen van de reeks zal via de open zender FOX gratis te bekijken zijn.

De komst van FIC naar België heeft lang op zich laten wachten. De Amerikaanse groep heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in een Europese uitbreiding en is al enkele jaren in Nederland aanwezig. ‘Onze eerste focus is een attractief kanaal op te bouwen en onze content op een eigentijdse manier aan te bieden aan de Vlaamse consument’, zegt Marco de Ruiter, die FIC leidt in Duitsland, Frankrijk en België.

Het bedrijf geeft op 17 september meer informatie over de programmering en de ‘bekende Vlaamse gezichten’ die bij de zender betrokken worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud