Ex-journaliste Annemie Nijs als adviseur terug naar VRT

Annemie Nijs ©VRT

Annemie Nijs is vanaf vandaag adviseur Public Affairs bij de VRT. Ze werkte eerder al tien jaar als journaliste voor de openbare omroep. Nijs was eerder schepen voor N-VA in de Oost-Vlaamse gemeente De Pinte.

Nijs zal CEO Paul Lembrechts moeten assisteren in zijn contacten met belangrijke stakeholders zoals de overheid en distributeurs als Telenet en Proximus. De behoefte aan die functie werd duidelijk nadat de algemeen directeur Strategie, Lut Vercruysse, met pensioen was gegaan, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir.

‘In het snel veranderende medialandschap en met het oog op een nieuwe beheersovereenkomst die tegen 2020 moet worden afgesloten, lijkt het me evident dat we een goede relatie ontwikkelen met onze stakeholders’, zegt Lembrechts.

Nijs zette haar eerste stappen bij de krant De Financieel-Economische Tijd (nu De Tijd) en stapte over naar de nieuwsdienst van VTM, toen die commerciële zender in 1989 van start ging. Na zes jaar trok ze naar de VRT en werkte er gedurende 10 jaar op de nieuwsdienst. Ze versloeg onder meer de oorlog in Bosnië-Herzegovina en de Golfoorlog en specialiseerde zich in berichtgeving over het Midden-Oosten. Nijs was ook in de Wetstraat actief en presenteerde onder meer verkiezingsshows en het duidingsprogramma ‘Villa Politica’.

In 2004 verliet ze de journalistiek en werd ze woordvoerster van Vlaams vice-premier Fientje Moerman en later kabinetschef van Vlaams parlementsvoorzitster Marleen Vanderpoorten, allebei van Open VLD. Ze was ook een tijdje woordvoerster van Fedis, de federatie van de distributiesector.

In 2010 ruilde Annemie Nijs de liberale partij voor de N-VA en werd ze woordvoerster van de Kamerfractie met Jan Jambon als fractieleider.

Wat in het persbericht van de VRT niet vermeld wordt, is dat Nijs ook zelf een politiek mandaat voor de N-VA heeft opgenomen. Ze werd in 2012 in De Pinte verkozen als gemeenteraadslid voor N-VA en was van 2015 tot 2017 schepen van Mobiliteit, Cultuur, Erfgoed en Communicatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud