Facebook doet beter dan verwacht

©REUTERS

De internetreus Facebook heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst geboekt dan verwacht, ondanks fors hogere kosten.

Facebook   mag dan onder politieke druk staan door onder meer privacyschandalen en zijn plannen voor een eigen cryptomunt, de beleggers laten het niet aan hun hartje komen. Het bedrijf kon woensdag na beurstijd uitpakken met kwartaalresultaten die aantoonden dat we massaal inhoud en advertenties blijven consumeren op de verschillende platformen van Facebook.

De socialemediareus telde eind september 2,45 miljard maandelijkse actieve gebruikers, in lijn met de analistenverwachtingen en 8 procent meer dan een jaar geleden. De dagelijkse gebruikers namen met 9 procent toe tot 1,62 miljard.

Facebook schat dat 2,8 miljard mensen minstens een keer per maand één van zijn platforms gebruiken. Behalve Facebook zelf gaat het om Instagram, WhatsApp, en Messenger.

De omzet lag met 17,65 miljard dollar wel iets hoger dan de gemiddelde prognose van 17,37 miljard dollar. Een jaar geleden bedroeg de omzet 13,73 miljard. De advertentieverkoop lag 28 procent hoger op 17,38 miljard dollar, meer dan de verwachte 17,09 miljard.

De nettowinst steeg van 5,14 naar 6,09 miljard dollar of 2,12 dollar per aandeel. Analisten hadden maar op 1,91 dollar gerekend.

De stevige cijfers kwamen ondanks een forse toename van de investeringen in de voorbije twee jaar, onder meer in mensen en software die privacyproblemen en politieke propaganda op het platform moeten voorkomen. Het afgelopen kwartaal stegen de totale kosten met bijna een derde tot 10,4 miljard dollar.

In de nabeurshandel won het aandeel woensdagavond 3 procent tot 194 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud