Familie Moorkens stapt in Jommeke

Jommeke ©Jef Nys

De ondernemersfamilie Moorkens, bekend van de Alcopa-holding, neemt een belang in Ballon Media, de uitgeverij van de stripfiguur Jommeke.

De familie Moorkens verwerft, via haar holding Nicaphis, 29 procent van de aandelen in de uitgeverij. Dat belang was in handen van hoofdaandeelhouder en gedelegeerd bestuurder Alexis Dragonetti. Die had het belang verkregen na de uitstap van de familie Moortgat uit Ballon Media.

Na de transactie behoudt Dragonetti 51 procent van de aandelen in handen. Het Franse Média-Participations, de grootste stripuitgeverij in Europa en de eigenaar van de uitgeverijen Dupuis, Dargaud en Le Lombard, behoudt een minderheidsaandeel van 20 procent.

De familie Moorkens is vooral bekend als aandeelhouder van Alcopa, de importeur van de automerken Hyundai, Suzuki, Isuzu en Ssangyong. Met de instap in de uitgeverij wil de familie haar portefeuille diversifiëren, luidt het.

Ballon Media is de uitgever van de stripreeks Jommeke, maar doet ook de Nederlandstalige marketing en distributie van bekende stripuitgeverijen als Dupuis, Dargaud, Le Lombard en Casterman.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n