Advertentie

Beurswaakhond schorst notering tv-bedrijf Choice

Bart Van Coppenolle. ©rv

De beurswaakhond FSMA heeft de notering van het tv-bedrijf Choice van Bart Van Coppenolle dinsdag opgeschort in afwachting van een persbericht.

Het tv-bedrijf Choice noteert sinds begin dit jaar op Euronext Access, een van de minder gereglementeerde segmenten van de Brusselse beurs. Euronext Access is beter bekend onder de vroegere naam, de Vrije Markt. Het bedrijf verloor sedert februari bijna de helft van zijn beurswaarde.

Choice is een gratis persoonlijke tv-gids om programma's van klassieke tv-zenders en streamingplatformen te bundelen en te delen met vrienden. Het product staat nog steeds in de startblokken, al heeft Choice er reeds een crowdfundingactie opzitten en loopt er ook een kapitaaloperatie in Nederland. Het bedrijf werd opgericht door de ondernemers Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael die eerder de gekapseisde tv-onderneming Bhaalu opzetten en het meettechnologiebedrijf Metris dat in 2009 na een korte beurscarrière werd overgenomen door het Japanse Nikon.

Faillissement

De schorsing van de notering gebeurt in afwachting van de publicatie van een persbericht door het bedrijf. Choice publiceerde maandagavond nochtans al een persbericht met een reactie op de informatie dat voorlopig bewindvoerders waren aangesteld voor vier vennootschappen van het ondernemersduo, met banden met Choice. De aanstelling volgt volgens onze informatie na een initiatief van de schuldeisende banken, met KBC op kop. Het faillissement dreigt voor de vier vennootschappen.

Het is mee door de erg complexe structuur rond Choice niet meteen duidelijk welke gevolgen er kunnen zijn voor het tv-bedrijf. In het persbericht van maandag voerde Choice aan dat de perikelen rond de vier vennootschappen losstaan van Choice. Maandagnamiddag had de FSMA nog laten weten dat het nemen van maatregelen op dat moment 'niet aan de orde' was. Nu volgt dus toch een ingreep. De FSMA diende Choice eerder al meermaals op de vingers te tikken wegens misleidende informatie en omdat het kandidaat-beleggers onvoldoende op de risico's wees.

De FSMA verklaart de demarche dinsdag door het feit dat de toezichthouder het bedrijf maandag contacteerde, maar geen respons kreeg. Het persbericht van maandag belandde ook niet bij de FSMA, tegen de normale gang van zaken in. De FSMA wacht nu op een nieuw persbericht 'in de geijkte vorm en met objectieve informatie', zegt woordvoerder Johan Corthouts. Het is nog niet duidelijk wanneer dat kan worden verwacht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud