'Geen doorgedreven samenwerking tussen NRC en De Standaard'

©ANP

Er staan niet meteen grote samenwerkingsverbanden op til tussen de kranten De Standaard en NRC Handelsblad, zegt CEO Geert Ysebaert. Hij nam gisteren NRC Media over samen met twee andere partners. Ysebaert geeft aan dat Mediahuis de ruime operationele controle over de krant heeft verworven.

Geert Ysebaert, de baas van Mediahuis, zei in het Radio 1-programma 'De Ochtend' dat er geen ver doorgedrongen samenwerking komt tussen Mediahuis en NRC Media. Mediahuis vulde zijn portfolio dat bestaat uit de Vlaamse kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg gisteren aan met de Nederlandse kranten NRC Handelsblad en nrc.next.

Buitenlands nieuws

'De Standaard en NRC Handelsblad werken al jaren samen', aldus de CEO. 'Ze wisselen vooral artikels over buitenlands en wetenschapsnieuws uit. Dat zal zo blijven.' Ysebaert sluit evenwel niet uit dat de kranten in de toekomst samen zullen werken aan 'grote journalistieke projecten'.

De CEO gaf geen opheldering over de prijs die hij heeft betaald voor de Nederlandse kranten. Naar gelang de bron heeft Mediahuis 90 of 115 miljoen euro betaald.

Ruime controle

Ook over de verhoudingen tussen de nieuwe eigenaars van NRC Media is er geen duidelijkheid. Mediahuis nam NRC Media over in samenwerking met de Stichting Media en Democratie en de Vereniging Veronica. 'Zij waken mee over de journalistiek die we bedrijven. Maar Mediahuis heeft ruim de controle over NRC Media.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud