opmerkelijk

Google koopt abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

©REUTERS

Nu Google zich ontpopt tot Alphabet, een holding die de uiteenlopende activiteiten overkoepelt, doet de technologiereus er alles aan om zijn nieuwe merk te beschermen. Daarbij hoort ook de aankoop van online domeinnamen met alle 26 letters van het alfabet.

Het conglomeraat Google heet voortaan Alphabet, maar om die nieuwe identiteit te beschermen, koopt de technologiereus zo veel mogelijk letters op internet. Na abc.xyz registreerde het Amerikaanse bedrijf nu ook het volledige alfabet als domeinnaam.

Op die manier vermijdt het bedrijf van Larry Page dat anderen op de website abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com imagoschade toebrengen aan de nieuwe moedermaatschappij die zowel de lucratieve internetactiviteiten van Google als de technologische experimenten overkoepelt.

De gespecialiseerde website domaininvesting.com schrijft dat abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com sinds 1999 in handen was van een private eigenaar, die er tot nu toe niets mee deed. Hoeveel Alphabet betaalt voor de domeinrechten is niet bekend.

Voorlopig is abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com nog niet geactiveerd, maar Alphabet zou ermee kunnen doorverwijzen naar zijn officiƫle site abc.xyz. Google kon geen aanspraak maken op alphabet.com, dat in handen is van autobouwer BMW voor zijn leasingmaatschappij Alphabet. Ook abc.com was al bezet door de Amerikaanse mediamaatschappij ABC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud