Gouden Roos voor 'Down the road' en 'Sorry voor alles'

Sorry voor alles won eerder al een Emmy Award. ©AFP

De Eén-programma's 'Down the road' en 'Sorry voor alles' hebben donderdagavond een Gouden Roos gewonnen.

Dat meldt de organisatie op Twitter. De Goude Roos bekroont 'originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's in tv en nieuwe media'. De 57ste editie van deze prestigieuze prijzen vond dit jaar in Berlijn plaats.

In 'Down the road' volgt Dieter Coppens op een reis met zes mensen met het syndroom van Down. Het programma werd genomineerd in de categorie 'reality and factual', samen met 'Boligkøb i blinde' uit Denemarken, 'Finding an heir' uit Zweden en 'Tweestrijd' uit Nederland.

In 'Sorry voor alles', genomineerd in de categorie 'game show', wordt een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd met behulp van een verborgen camera. Het Eén-programma, gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, is een productie van Warner Bros België en won eerder al een Emmy Award.

Van den Hoof moest het in Berlijn opnemen tegen de Britse tv-shows 'What would your kid do?' en '5 gold rings' en 'Big bounce battle' uit Duitsland. Het programma ontstond als afstudeerproject van student Kamiel De Bruyne. 

Drie eerdere Vlaamse winnaars

Ook het VTM-programma's 'Ge hadt erbij moeten zijn' was donderdag genomineerd maar moest in de categorie 'comedy' de duimen leggen voor het Zweedse 'Grotesco's seven masterpieces'.

Tot nu toe behaalden slechts drie Vlaamse programma's een Gouden Roos: 'Wat Als?' in 2013, 'Benidorm Bastards' in 2010 en 'De Mol' in 2000.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect