Groen licht voor intrede Roularta in De Tijd-uitgever Mediafin

De Tijd en zijn zusterkrant L'Echo zijn voortaan in de handen van Roularta (50%) en Le Soir-uitgever Rossel (50%). ©Mathieu Paternoster

De Belgische Mededingingsautoriteit ziet geen concurrentiële bezwaren voor de deal.

De deal rond Mediafin kadert in een bredere transactie: de volledige overname van Medialaan (VTM, Q2, Q Music) door De Persgroep (Het Laatste Nieuws, Humo, De Morgen). Die kocht de 50 procent van Roularta in Medialaan over in ruil voor cash én de 50 procent van De Persgroep in Mediafin. De overige 50 procent waren al in handen van Rossel.

De volledige overname van Medialaan door De Persgroep kreeg al eerder het fiat van de concurrentiewaakhond. Nu volgt het tweede luik van de transactie.

'Het Mededingingscollege oordeelt dat de concentratie geen significante beperking van de mededinging op de betrokken markten dreigt te veroorzaken', stelt de BMA. Die onderzocht vooral het effect van de transactie op de verkoop van advertentieruimte voor themareclame in Nederlandstalige en Franstalige tijdschriften.

Met zijn 50 procent in de uitgever van De Tijd en L'Echo vergroot Roularta zijn positie in de financiële media. De West-Vlaamse groep heeft in dat segment al langer de tijdschriften Trends en Trends Tendances en de televisiezenders Kanaal Z/Canal Z in portefeuille.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud