Ilse Beyers stopt na 12 jaar bij Dag Allemaal

Dag Allemaal, het grootste magazine van België, moet op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Ilse Beyers stapt er per direct op, na 12 jaar aan de leiding van het blad. Een verschil in visie over de toekomst ligt aan de basis van de beslissing.

Daarmee komt een einde aan een carrière van 20 jaar bij mediagroep De Persgroep. Een periode waarin Beyers zich opwerkte tot een sleutelfiguur in de organisatie. Op haar 24ste al werd ze hoofdredactrice van jongerenblad Joepie. In 2003 kreeg ze de leiding van Dag Allemaal in handen. tussendoor werkte ze ook nog drie jaar voor commerciële zender VT4 (SBS).

Volgens De Persgroep is het vertrek ingegeven door 'een verschil in visie over de organisatie en de toekomst toekomst van de tijdschriften'. Er wordt niet dieper ingegaan op dat meningsverschil. Beyers en De Persgroep geven ook geen verder commentaar. Het bedrijf beklemtoont wel dat het afscheid 'in alle vriendschap verloopt'.

'Het zijn 12 heel mooie, maar ook erg slopende jaren geweest', aldus Beyers zelf. 'Dag Allemaal heeft me alles gegeven, maar ook ontzettend veel van mij gevraagd. Terugdenkend is er een grote gedachte die overheerst: het is mooi en goed geweest.'

Dag Allemaal is met een oplage van 292.730 stuks met voorsprong het grootste magazine van het land en een belangrijke winstmotor voor De Persgroep. Maar het blad kan niet ontsnappen aan de sterk dalende trend in de markt. Ter illustratie: twee jaar terug verkocht Dag Allemaal nog 360.000 stuks.

Dat is logischerwijs een evolutie die De Persgroep zorgen baart. In de magazinebusiness is het model eigenlijk eenvoudig: elk magazine dat je bovenop je break even-punt verkoopt, is pure winst. En omgekeerd sijpelt elk exemplaar dat eraf gaat voor de volle 100 procent door tot het onderste lijntje van je resultatenrekening.

Dag Allemaal deed het niet slechter dan de markt en het zou dus bij de haren getrokken zijn om haar met de vinger te wijzen. Maar in de zoektocht naar een manier om de trend te keren, stonden de neuzen dus blijkbaar niet in dezelfde richting. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud