Jeroen Bronselaer komt aan hoofd van SBS

Jeroen Bronselaer wordt de nieuwe topman van SBS, de groep boven de tv-zenders VIER, VIJF en ZES. Hij volgt op 1 november Peter Quaghebeur op, die de overstap naar Mediafin, de groep achter De Tijd en L’Echo, maakt.

De nieuwe SBS-topman blijft deel uitmaken van het senior leadership team van Telenet en zal rapporteren aan CEO John Porter. Bronselaer krijgt de taak SBS verder uit te bouwen en te versterken.

Bronselaer (41), die omschreven wordt als een fervente fietser en bingewatcher, maakte in 2010 de overstap van de VRT naar Telenet. Daar werd hij verantwoordelijk voor de onderhandelingen en relaties met omroepen en contentleveranciers. Later kreeg hij de betaaltelevisiepakketten Play, Play More en Play Sports onder zijn hoede.

In 2015 werd de handelsingenieur met een postgraduaat in communicatie verantwoordelijk voor de marketingafdeling van de hele residentiële poot van Telenet. Behalve de Play-pakketten stuurde hij ook de productbundels van Telenet, zoals WIGO, aan.

Dat Bronselaer aan Telenet-CEO John Porter zal rapporteren, wijst erop dat die de controle over SBS strakker naar zich toe wil trekken.

Streamz

Het beheer van de Play-pakketten werd enkele weken geleden ondergebracht bij de nieuwe Vlaamse streamingdienst Streamz, een joint venture van Telenet en DPG Media. Ook in zijn nieuwe job zal Bronselaer daarover waken.

Volgens een persbericht van Telenet zal hij 'alle media-activiteiten van Telenet aansturen die niet exclusief op de Telenet-klanten gericht zijn' en 'alle media-activiteiten van Telenet aansturen waarin het telecombedrijf belangen heeft'. Dat betekent dat hij behalve Streamz ook De Vijver Media (met SBS en het productiehuis Woestijnvis), de reclameregie Pebble Media en de VR-pretparken van The Park onder zijn hoede krijgt.

Dat Bronselaer lid blijft van het topmanagement van Telenet en aan Porter zal rapporteren, wijst erop dat de CEO de controle over SBS strakker naar zich toe wil trekken. Het is een publiek geheim dat Bronselaers voorganger Peter Quaghebeur met SBS een autonome koers probeerde te varen die soms botste met de lijn van Porter.

De nieuwe eindverantwoordelijke voor de residentiële business van Telenet wordt Dieter Nieuwdorp, die vandaag al verantwoordelijk is (en blijft) voor strategie en kleine bedrijven (SOHO).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud