Advertentie

John de Mol koopt weer Telegraaf-aandelen

Talpa is in een overnamestrijd rond de krant De Telegraaf verwikkeld met het Belgische Mediahuis. ©ANP

Talpa, het bedrijf van de Nederlandse mediamagnaat John de Mol, blijft zich verzetten tegen de overname van de krant De Telegraaf door het Belgische mediaconcern Mediahuis.

Talpa heeft zijn belang in Telegraaf Media Groep (TMG)  opnieuw een stukje vergroot.

Dat maakte het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol maandag bekend. Het is voor het eerst in ruim een week dat De Mol weer aandelen TMG inslaat. Talpa beschikt nu over een belang van 28,70 procent in TMG.

De Mol is in een overnamestrijd om TMG verwikkeld met Mediahuis. De uitgever van De Standaard, Het Nieuwsblad en NRC Handelsblad, trekt samen op met de Nederlandse familie Van Puijenbroek, al jaren grootaandeelhouder van TMG. Samen bezitten zij bijna 60 procent van de aandelen.

Er ligt al een akkoord tussen TMG en Mediahuis voor 6 euro per aandeel, maar daar heeft De Mol zich niet bij neergelegd. De mediamagnaat biedt 6,50 euro per aandeel TMG.

De Nederlandse Ondernemingskamer gaf Mediahuis onlangs nog gelijk in de juridische strijd met de Mol rond de onderhandelingen over de overname van De Telegraaf. Het leek erop dat Mediahuis door de uitspraak vrije baan had om na NRC en Media Groep Limburg een derde Nederlandse brok binnen te halen. Maar voor John de Mol is het verhaal blijkbaar nog altijd niet afgelopen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud