Advertentie
Advertentie

Kijkcijferrecord voor bekerfinale

Club Brugge won de bekerfinale van Anderlecht. ©Photo News

Gemiddeld 1.342.000 Vlamingen stemden zondagavond af op Canvas voor de bekerfinale tussen Club Brugge en RSC Anderlecht (2-1). Dat betekende een marktaandeel van 54,1 procent en de hoogste score ooit voor een voetbalwedstrijd tussen clubploegen (nationaal en internationaal) sinds het begin van de huidige metingen in 1997, meldt Sporza maandag.

Net voor het einde van de bekerfinale bereikte het kijkcijferaantal een piek met maar liefst 1.702.000 kijkers. De reden voor dit succes is volgens Sporza de topaffiche tussen twee van de grootste en meest succesvolle Belgische ploegen ooit.

'Het was al meer dan 20 jaar geleden dat Anderlecht en Club Brugge tegen elkaar uitkwamen in de finale van de Beker van België. De spankracht werd ook nog vergroot door het feit dat beide clubs ook in de nationale competitie aan de kop van het klassement staan. Bovendien was de cupfinale tot het einde toe heel spannend. Dat alles zorgde voor dit uitzonderlijk hoge kijkcijfer', klinkt het in een mededeling.

Ook sporza.be kreeg door de bekerfinale heel wat extra verkeer te verwerken. Op de website werd de wedstrijd door meer dan 27.000 mensen gelivestreamd. Daarnaast werden zondag op sporza.be ruim 435.000 video's beken, terwijl dat er op een gemiddelde dag dit voorjaar 147.000 zijn.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud