Kwartaalrapport Alphabet stelt beleggers niet teleur

©REUTERS

De internetgroep Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft de analistenverwachtingen in het tweede kwartaal geklopt.

De groep pakte donderdag na beurstijd uit met een nettowinst van 9,95 miljard dollar of 14,21 dollar per aandeel.

Dat is ruim drie keer meer dan in dezelfde periode een jaar geleden, toen Alphabet een Europese concurrentieboete van 5 miljard dollar moest doorslikken. Het is ook een stuk meer dan de gemiddelde prognose van analisten, die uitkwam op ruim 8 miljard dollar of 11,32 dollar per aandeel.

Ook de omzet van Alphabet maakte een stevige sprong van 19,3 procent tot 38,94 miljard dollar. Analisten hadden daar een groei voorspeld van ‘slechts’ 16,8 procent. Alphabet haalt zowat 85 procent van zijn inkomsten uit de verkoop van advertenties en bijbehorende diensten.

De goede cijfers nemen wat van de bezorgdheid weg over de uitdagingen op lange termijn waar de bekende merken Google en YouTube voor staan, zoals het deze week aangekondigde Amerikaanse concurrentie-onderzoek en onderzoeken door de privacyregulator FTC.

In de nabeurshandel won het aandeel van Alphabet 6,6 procent in reactie op de resultaten. Na de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal werd het bedrijf nog afgestraft omdat het maar een groei van 17 procent kon voorleggen, terwijl het een doelstelling van 20 procent vooropstelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud