'Liberty Media biedt 55 miljard op Time Warner Cable'

©AFP

Liberty Media, via zusterbedrijf Liberty Global de meerderheidsaandeelhouder van Telenet, staat dicht bij de overname van Time Warner Cable, een van de grootste kabelmaatschappijen in de wereld. De deal zou mogelijk morgen al bekendgemaakt worden.

De Amerikaanse kabelmaatschappij Charter Communications staat dicht bij een akkoord voor de overname van het Amerikaanse Time Warner Cable, een van de grootste kabelaars ter wereld. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Mogelijk wordt de deal dinsdag al beklonken. De grootaandeelhouder van Charter Communications is Liberty Media, het mediaconcern van de miljardair John Malone. Via Liberty Global is dat bedrijf in Europa onder meer eigenaar van de Belgische kabelaar Telenet.

Charter zou 195 dollar per aandeel betalen: 100 dollar in cash en de rest in aandelen. Dat vertegenwoordigt een overnamebedrag van bijna 55 miljard dollar. Time Warner Cable heeft een marktkapitalisatie van 48,4 miljard dollar (44 miljard euro).

De Amerikaanse groep lag ook in het vizier van de in Amsterdam genoteerde Franse kabelaar Altice, eigendom van de Franse kabelmiljardair Patrick Drahi. Die kondigde vorige week de overname aan van de Amerikaanse kabelgroep Suddenlink voor 9 miljard dollar (8,2 miljard euro). Het afgelopen jaar spendeerde Drahi 28 miljard euro aan overnames in de Europese telecomsector, maar de VS zijn tot nog toe onontgonnen terrein.

Time Warner Cable werd in 2009 afgesplitst van het mediaconcern Time Warner. Het telt in de VS 15 miljoen klanten en meer dan 50.000 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud