Advertentie

Luikse Nethys stapt in krantengroep van Bernard Tapie

Bernard Tapie ©AFP

De Luikse groep Nethys – vroeger bekend als Tecteo – heeft elf procent gekocht van de Franse groep La Provence, die de regionale kranten La Provence en Corse Matin uitgeeft.

De investering van Nethys gebeurt via Avenir Développement, een dochterbedrijf dat zich focust op ‘de ontwikkeling van de multimediapool buiten België’. Nethys is on ons land al eigenaar van enkele mediabedrijven, onder meer de krantengroep L’Avenir. De Zuid-Franse participatie vormt de eerste stap over de grenzen.

De twee kranten van La Provence zijn samen goed voor een dagelijkse oplage van ruim 117.000 exemplaren. Dat zijn er meer dan de ruim 82.000 kranten die L’Avenir in Franstalig België verkoopt.

Nethys dropt meteen twee Belgen in de raad van bestuur van de Franse uitgever: Philippe Delaunois en Marc Beyens, respectievelijk de voorzitter en de gedelegeerd bestuurder van Avenir Développement. Ze zullen er aan de bestuurstafel zitten met de bekende Franse zakenman Bernard Tapie, die sinds begin 2014 de meerderheidsaandeelhouder is van de groep La Provence. Hij nam het belang toen over van de Franse mediafamilie Hersant.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud