Marketingbureau Customer Collective breidt uit in Nederland

Ivo Marechal en Alain Keppens, de oprichters van Down2Earth. ©Dries Luyten

De marketinggroep Customer Collective neemt Fightclub over. Dat is een van de grootste onafhankelijke spelers in Nederland. De prijs van de overname is niet bekend.

Customer Collective is de groep boven de marketingbureaus House of Marketing, Upthrust, Grava en het recent overgenomen Dignify. Elk van die onderdelen heeft zijn specialisatie: klantstrategie (The House of Marketing), digitale versnelling (Upthrust & Grava) en de implementatie van marketingtechnologie (Dignify). De groep is in handen van de investeerders Quanteus (Kris Vansanten) en Down2Earth, dat bijna twee jaar geleden vers kapitaal aanbracht.

Die groep wordt nu versterkt met Fightclub, een bureau dat onder meer gespecialiseerd is in het uitwerken van campagnestrategieën, creatieve ontwikkeling en zogenaamde 'digital en social performance' marketing. Het heeft uiteenlopende klanten zoals Fit For Free, DPD Pakketservice, Porsche, Mora en Driscoll’s.

Vorig jaar was Customer Collective goed voor een omzet van meer dan 20 miljoen euro. Inclusief Fightclub gaat de groep voor dit jaar uit van een omzet van 35 miljoen en een brutobedrijfswinst van ongeveer 7 miljoen euro. Met de 50 werknemers van Fightclub erbij stijgt het aantal medewerkers tot 225.

Het is niet de eerste stap van Customer Collective in het buitenland. Het is - naast kantoren in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Genk - ook aanwezig in Berlijn en Leiden. Nu komt daar Breda bij.

Dow2Earth bezit de meerderheid van de aandelen in Customer Collective. Het management heft ongeveer 15 procent in handen en de rest zit in de handen van Quanteus.

Tweede fonds

Customer Collective is een participatie van Down2Earth II, het tweede fonds van Down2Earth.

In de portefeuille daarvan zitten ook participaties in Grandeco (behangpapier, ex-Balta Wallpaper), Move Intermodal (transport), Metes (metaalverwerking), Nordic (reizen) en Bluecrux (consultancy).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud