Mediahuis zoekt Nederlandse centen voor overname NRC Media

Mediahuis voert sinds vorige maand exclusieve onderhandelingen voor de overname van NRC Media. ©Peter Hilz

De Belgische krantengroep Mediahuis kan de overname van zijn Nederlandse sectorgenoot NRC Media niet alleen aan. Ze zoekt steun bij een Nederlandse partij. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Mediahuis, de uitgever van De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, is volgens ingewijden bereid 115 miljoen euro te betalen voor NRC Media (NRC Handelsblad, NRC.Next). Die prijs komt overeen met acht keer de operationele kasstroom (ebtida) van de Nederlandse krantengroep en is opmerkelijk hoog.

De Belgische uitgever klopte daarom aan bij de families Blokker en Zeeman, de investeerder HAL, de Stichting Democratie en Media (ex-aandeelhouder van NRC Media via PCM en aandeelhouder van De Persgroep Nederland) en Telegraaf Media Groep (De Telegraaf). De avances zijn nog niet uitgemond in een formele samenwerking.

Drukcontract

De toenadering tot Telegraaf Media Groep is opmerkelijk, omdat die ook zelf een bod van 90 miljoen euro uitbracht op NRC Media. Dat bod werd afgewezen. De uitgever van De Telegraaf zou evenwel zijn zinnen hebben gezet op het drukcontract van NRC Handelsblad en NRC.Next.

Mediahuis voert sinds begin september exclusieve onderhandelingen met Egeria, de eigenaar van NRC. De investeringsmaatschappij kocht NRC Media vier jaar geleden voor ongeveer 70 miljoen euro van De Persgroep (AD, Het Parool, Trouw, De Volkskrant).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud