Advertentie

Nederlanders openen offensief in online drukwerk

Wouter Haan van Drukland.be: 'we willen verdubbelen in België'.

De Nederlandse groep Simian wil met Drukland.be de Belgische marktleider worden in online drukwerk. Het bedrijf opent een kantoor in Brugge.

De markt voor reclamedrukwerk - van folders en visitekaartjes tot vlaggen, borden of bedrukte koffiekoppen - is de voorbije jaren in grote mate verschoven van lokale drukkerijen naar online platformen. Naast lokale spelers zoals flyer.be en zwartopwit.be zijn ook heel wat Nederlandse bedrijven actief, zoals Vistaprint en Drukland.be.

7,5 miljoen
omzet in belgië
Drukland.be heeft in ons land een omzet van 7,5 miljoen euro, een bedrag dat het in drie jaar wil verdubbelen tot 15 miljoen.

Die laatste heeft grote ambities in ons land. ‘Vandaag hebben we 100.000 Belgische klanten, bijna een kwart van ons totaal, en draaien we in België 7,5 miljoen euro omzet. Dat willen we de komende drie jaar verdubbelen tot 15 miljoen’, zegt oprichter en CEO Wouter Haan van Simian, het moederbedrijf van Drukland.be.

De eerste stap in dat groeiplan is de opening van een lokale klantendienst met een tiental Vlaamse medewerkers. Het kantoor wordt gevestigd in een pand op de Brugse Markt, wat moet helpen om de nodige uitstraling te krijgen. In een volgende fase wil Haan ook meer investeren in lokale marketingcampagnes.

Simian heeft in Groningen een 35.000 m² grote drukkerij met ruim 200 werknemers. Ook de Belgische bestellingen worden daar gedrukt en drie keer per dag door DHL opgehaald. ‘We kunnen bestellingen tot 18 uur de dag erna leveren’, zegt Haan, die voorlopig geen plannen heeft om in ons land een drukkerij te openen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud