Netflix koopt superhelden

Kick Ass, een van de stripfiguren uit de koker van Mark Millar. ©rv

Netflix neemt Millarworld, bedenker van striphelden, over. Het is de eerste overname ooit voor de streamingdienst.

Millarworld liet de voorbije jaren een twintigtal stripfiguren op de wereld los en is vooral bekend van strips als Kick-Ass, Kingsman en Old Man Logan. Die drie personages hebben in de cinemazalen wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar inkomsten opgeleverd.

Mark Millar, de oprichter van Millarworld, werkte vroeger voor Marvel Comics, waar hij populaire reeksen als Avengers en Captain America op de kaart zette. Marvel Comics werd uiteindelijk overgenomen door Disney voor 4 miljard dollar.  

Extra wapen

Nu heeft ook Netflix zijn eigen superhelden in huis en Millar zal er nieuwe figuurtjes aan toevoegen. Het bedrijf wil die gebruiken voor nieuwe films, series en shows die exclusief voorbehouden zullen zijn voor Netflix-abonnees. Daarmee heeft het een extra wapen in de strijd - met onder andere Amazon - om de bingewatcher. Die strijd vergt steeds grotere budgetten om te investeren in eigen content. 

Netflix nam eerder dit jaar de kaap van 100 miljoen klanten wereldwijd voor zijn streamingdienst. Samen bekijken die dagelijks meer dan 125 miljoen uur content. 

Hoeveel Netflix voor Millarworld op tafel legt, is niet meegedeeld. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud