Advertentie

Netflix nadert overname van Willy Wonka en co.

De Grote Vriendelijke Reus, een van de topboeken van de Britse auteur Roald Dahl. ©rv

Netflix is een overname van The Roald Dahl Story Company, dat de rechten op onder meer Willy Wonka en de GVR bezit, aan het onderhandelen. Een deal kan in de komende dagen afgerond worden.

Dat schrijven Bloomberg en The Verge. Er circuleert geen overnamebedrag, maar volgens Bloomberg wordt het allicht de grootste overname van Netflix.

De twee bedrijven hebben al een samenwerking lopen sinds 2018. Toen betaalde de streamingdienst naar verluidt meer dan 100 miljoen dollar om een licentie op 16 titels uit de catalogus te krijgen.

Onder die deal heeft Netflix al de uitzendrechten op de toekomstige film 'Sjakie en de Grote Glazen Lift', boven op twee versies van Matilda, en een cartoon rond de Grote Vriendelijke Reus. Er zou ook nog een animatiereeks over de Oempa Loempa’s in de maak zijn, een fictief dwergenvolk in ‘Sjakie en de chocoladefabriek’.

Bijna drie jaar na de licentiedeal zou Netflix nu bereid zijn de catalogus van de populaire Britse kinderauteur volledig te kopen. The Roald Dahl Story Company bezit de rechten op Willy Wonka, de GVR, Matilda en een reeks andere kinderproducties op basis van de gelijknamige boeken.

Door in te zetten op kindercontent hoopt Netflix zich sterker op te stellen in de strijd met Disney+. Netflix heeft 200 miljoen abonnees wereldwijd, tegenover 116 miljoen voor Disney+.

Disney kan onder andere teren op het succes van Star Wars en afgeleiden sinds de overname van Lucas Films, het bedrijf van George Lucas, de bedenker van het universum van prinses Leia en Chewbacca. Disney legde tien jaar geleden meer dan 4 miljard dollar op tafel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud