Netflix trekt Belgische prijzen op

Netflix trekt zijn prijzen op in ons land, met uitzondering van de goedkoopste formule. ©AFP

De goedkoopste 'basic'-formule van 7,99 euro per maand verandert niet, maar de 'standaard'- en 'premium'-formules worden 1 en 2 euro per maand duurder.

Het standaardabonnement van het streamingplatform Netflix kost voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand. Voor die prijs kunt u in high definition (HD) kijken en op twee schermen tegelijkertijd. De prijs voor de 'premium'-formule gaat van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kunt u met dezelfde account tegelijk op vier schermen kijken. Sommige programma's zijn dan ook in Ultra HD beschikbaar.

De prijsstijgingen komen op het ogenblik dat de streamingstrijd in België verhevigt.

Met de goedkoopste formule van 7,99 euro kan Netflix maar op één scherm afgespeeld worden in standard definition (SD). Die prijs is al sinds de komst van Netflix naar België in 2014 ongewijzigd.

Meteen voor nieuwe klanten

De prijsverhogingen gelden onmiddellijk voor nieuwe klanten. Bestaande klanten zullen via e-mail en in de app op de hoogte gebracht worden een maand voordat de nieuwe prijzen ook op hen worden toegepast. Die berichtgeving start over twee weken, het moment van de prijsverhoging is afhankelijk van de facturatiecyclus van de klant.

'Aanzienlijke investeringen'

Netflix verwijst naar de 'aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films en productverbeteringen' om de prijsverhogingen te verantwoorden. 'We hebben veel producties gepland in België', luidt het. Zoals de eerste Belgische Netflix Original 'Into the Night' en het tweede seizoen van 'Undercover', met Tom Waes, een coproductie met de VRT en de productiehuizen De Mensen en DFW.

De prijsstijgingen komen op het ogenblik dat de streamingstrijd in België verhevigt. Telenet heeft met Play een aanbod, maar ook Amazon (Prime) en Apple hengelen al naar uw schermtijd. Binnenkort komt daar nog Disney+ bij en DPG Media droomt van een coalitie van mediabedrijven om een Vlaamse Netflix met lokale content, uit de grond te stampen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud