Advertentie

New York Times snoeit in nieuwsdienst

Ook in 2008 en 2009 moest de NYT al grondig herstructureren

De Amerikaanse kwaliteitskrant The New York Times gaat zeker 100 personen ontslaan op haar nieuwsdienst. Een mobiele applicatie – NYT Opinion – wordt stopgezet. ‘De besparingen moeten de winstgevendheid van de krant op de lange termijn garanderen’, klinkt het.

De krant kwam woensdag zelf met het nieuws naar buiten op haar website. 100 posities op de nieuwsvloer worden geschrapt. Dat is ongeveer 7,5 procent van de mankracht op de redactie. Maar ook daarbuiten zullen nog enkele operationele jobs sneuvelen, klinkt het.

‘De reorganisatie is nodig om onze kosten onder controle te houden en ons de ruimte te geven om te investeren in de digitale toekomst van de krant’, staat in een noot van het management. ‘We beseffen al te goed dat dit erg pijnlijk is voor de getroffen werknemers en hun collega’s.’

Ook de applicatie NYT Opinion, waarop tegen betaling opiniestukken te lezen zijn, zal worden stopgezet. De nieuwigheid zou niet genoeg lezers hebben aangetrokken. ‘Het is een proces van exploreren en experimenteren’, meldt de krant. ‘We zullen dergelijke projecten ook in de toekomst blijven ondersteunen.’

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse krant jobs moet schrappen. In 2008 én in 2009 moesten telkens ook 100 medewerkers vertrekken.

Ook andere kranten in de VS hebben moeite om het hoofd boven water te houden. The Wall Street Journal kondigde tijdens de zomer ontslagen aan en USA Today schrapte 70 posities in september.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud