Advertentie
Advertentie

Opnieuw overname in televisiewereld

Met de technologie van Broadcast RF wordt onder meer het Six Nations-rugby landentornooi uitgezonden. ©BELGAIMAGE

Kort na de acquisitie van het Belgische Outside Broadcast valt het Britse Broadcast RF in handen van Euro Media Group. Die laatste is een dochter (22,5%) van Ackermans & van Haaren.

Het Franse televisiedienstenbedrijf Euro Media Group (EMG) neemt uitzendspecialist Broadcast RF - voor een onbekend bedrag - over. EMG, de moeder van het Belgische Videohouse, is voor ruim een vijfde in handen van Sofinim, de durfkapitaalpoot van de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren .

EMG versterkt met de overname zijn Europees marktleiderschap in het beeld brengen van grote sport- en cultuurevenementen en tv-programma's. Met Broadcast RF haalt het de leverancier van uitzenddiensten van onder meer het WK Voetbal, de Ryder Cup (golf), het Six Nations-rugbytornooi en de British Open (tennis) binnen.

EMG is actief in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, het VK, Zwitserland en Italië. Het heeft in Europa de grootste vloot regiewagens (80) en het grootste aantal studio's (90). Twee jaar geleden nam EMG nog een tiental captatiewagens, apparatuur en een twintigtal werknemers over van het failliete Alfacam.

De sector van televisiediensten is in volle consolidatie. Eind vorige maand viel het Belgische Outside Broadcast nog in handen van NEP, de Amerikaanse marktleider in de VS en Australië. De reden voor de consolidatietrend is niet ver te zoeken. Door de slabakkende economie staan de advertentie-inkomsten onder druk, wat op zijn beurt de televisiezenders doet beknibbelen op hun producties.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud