Oprichter StoryMe neemt stuur opnieuw over

Lorenzo Bown (links) neemt het stuur terug over van Jonathan Moerkens (rechts). ©Tim Dirven

Na anderhalf jaar lang een externe CEO aan het hoofd gehad te hebben, neemt oprichter Lorenzo Bown weer de leiding van het Gentse videoproductiehuis StoryMe.

'Er is absoluut geen kwaad bloed. Ik moest zelf als CEO heel wat bijleren om nu koers te kunnen zetten richting onze vooropgezette doelen’, aldus Bown.

Anderhalf jaar geleden trad Jonathan Moerkens aan als nieuw CEO bij Storyme. Hij breidde het team uit van 35 naar 80 leden en stroomlijnde het bedrijf voor toekomstige groei. ‘We hadden voor zijn komst geen bedrijfsstructuren uitgebouwd. Nu staat er een heel team van zelfstandige managers rondom de CEO.’

Door die nieuwe structuren werd de functie zoals Moerkens die invulde uiteindelijk overbodig en ‘de visie waarnaar een bedrijf moet streven, kan een oprichter beter belichamen.’ Bown zal zowel operationeel leiden als het bredere plaatje uittekenen binnen StoryMe. Ook het vormen van de strategie van het bedrijf, neemt hij voor zijn rekening.

Het komende jaar staat de opening van kantoren in zes nieuwe landen op de planning en het bedrijf wil nog een vijftigtal extra mensen in dienst nemen. In 2015 draaide StoryMe een omzet van 3,5 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud