Advertentie
Advertentie

Panne haalt Bloomberg-terminals uren uit de lucht

Een werkende Bloomberg-terminal op de New York Stock Exchange. Door een panne ligt de dienst wereldwijd plat. ©REUTERS

De Bloomberg-terminals, die wereldwijd financiële informatie en andere diensten verdelen aan media en financiële instellingen, lagen vrijdagvoormiddag meer dan 2 uur plat na een panne. Intussen lijken de problemen achter de rug, maar het is nog wachten op een verklaring voor de problemen.

'Onze teams proberen het probleem op te lossen', verklaarde een woordvoerder van Bloomberg tegenover persagentschap AFP. De problemen, waarbij de verbinding met de dienst voortdurend uitvalt, deden zich wereldwijd voor. Na wat gehaper lijkt de dienstverlening nu echter weer volledig op kruissnelheid te zijn. Het duurde zo'n 3 uur, maar nu heeft ook Bloomberg officieel gereageerd op Twitter:

We are currently restoring service to those customers who were affected by today’s network issue and are investigating the cause.— Bloomberg LP (@Bloomberg) April 17, 2015

Een panne zoals dit is ongezien. Vraag is in welke mate dit de handelsvolumes op de financiële markten zal beïnvloeden. Traders hebben doorgaans nog andere platformen om orders te plaatsen, maar Bloomberg is wel een belangrijke speler.

Wereldwijd maken 315.000 klanten gebruik van de diensten van Bloomberg. Die laten niet alleen toe om informatie over de markten op te vragen, maar worden door velen ook gebruikt voor het uitvoeren van transacties. Dat was door de panne niet meer mogelijk.

De MoneyBeaat-blog van de Wall Street Journal maakt melding van bankiers die obligatiedeals tot na het weekend hebben uitgesteld vanwege de panne. Andere bankiers zien ook een daling in de handelsvolumes.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud