Paul Gérard nieuwe hoofdredacteur L'Echo

©Aude Vanlathem

Paul Gérard is de nieuwe hoofdredacteur van L'Echo. Hij moet de zakenkrant nog meer op de kaart zetten als dé referentiekrant voor iedereen met ondernemerszin in Franstalig België.

Gérard (48) volgt François Bailly op, die sinds 2018 aan het hoofd van de krant stond en in december zijn vertrek aankondigde.

Gérard is sinds 2014 journalist bij L'Echo en sinds 2019 columnist. Voordien werkte hij bij verschillende andere media, waaronder Le Soir, Canal Z en La Libre Belgique.

Onder Gérard moet L'Echo nog meer de referentiekrant worden voor ondernemers. 'Bedrijfsinformatie in de brede zin zit in het DNA van L'Echo. Samen met de redactie wil ik de krant laten groeien, met speciale aandacht voor de ondernemersgeest die steeds sterker wordt in Franstalig België. Ik wil L'Echo uitbouwen tot een inspiratiebron voor mensen die hun lot in eigen handen willen nemen', zegt Gérard.

Recordaantal abonnees

Gérard pakt het roer over op een moment dat L'Echo steeds meer lezers aantrekt. In 2020 zag de krant het aantal abonnees met 12 procent toenemen, een record.

'Paul kent het DNA van L'Echo door en door en hij heeft de visie om van L’Echo een journalistiek voorbeeld in Franstalig België te maken', zegt Isabel Albers, de algemeen hoofdredacteur van de groep.

'Ik ben blij dat we opnieuw een hoofdredacteur uit onze gelederen hebben gekozen. We kijken ernaar uit om met Paul en het hele team samen te werken om de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en naar een hoger niveau te tillen. We hebben alle vertrouwen in Paul en in zijn vermogen om L’Echo verder te brengen', zegt Mediafin-CEO Peter Quaghebeur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud