Advertentie

Persgroep versterkt belang in Nederlandse dochter

De Persgroep verhoogt zijn belang in De Persgroep Nederland. ©ANP

De Vlaamse mediagroep De Persgroep heeft voor 20 miljoen euro aandelen van haar Nederlandse poot overgenomen van de Stichting Democratie en Media (SDM). Dat blijkt uit de jaarrekeningen van De Persgroep.

Het aandelenpakket van SDM is een gevolg van de overname door De Persgroep van de Nederlandse kranten AD, Volkskrant, Parool en Trouw, in 2009. De aandelen die toen in handen waren van drie bestaande stichtingen (Stichting de Volkskrant, Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers en SDM) werden toen omgezet in preferente aandelen en ondergebracht in de Stichting Democratie en media. Het pakket had toen een waarde van 92,2 miljoen euro. Van dat pakket heeft SDM op 3 februari dus voor 20 miljoen aandelen verkocht aan De Persgroep.

De Persgroep beschikt over een aankooprecht op ongeveer 95% van de preferente aandelen, tegen de nominale waarde. Beide partijen spraken af dat de resterende preferente aandelen pas in 2019 weer te koop kunnen worden aangeboden. ‘Het is een beetje vroeg om daar op vooruit te lopen, maar het is goed mogelijk dat we dan weer een deel van de aandelen verkopen. Maar we zullen altijd aandeelhouder blijven’, verklaart directeur Nienke Venema van SDM aan Villa Media.

De Stichting gebruikt het geld om projecten te steunen die de democratie en onafhankelijke media sterker maken.

De Persgroep is in ons land de uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd, en mede-eigenaar van de commerciële omroep Medialaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud