Peter Quaghebeur wordt nieuwe CEO Mediafin

Peter Quaghebeur. ©Marco Mertens

Peter Quaghebeur krijgt de leiding over Mediafin, de uitgever van de zakenkranten De Tijd en L’Echo. De huidige CEO van SBS Belgium volgt Frederik Delaplace op, die sinds begin deze maand de VRT leidt.

Quaghebeur ruilt een lange carrière in de audiovisuele media voor een niche-uitgever die voornamelijk actief is in online en printmedia. Mediafin geeft behalve De Tijd en L’Echo ook de magazines Sabato en Netto (Mon Argent) en de beursnieuwsbrief De Belegger (L’Investisseur) uit.

Een precieze startdatum voor de nieuwe CEO ligt nog niet vast, laat zijn vorige werkgever SBS weten. ‘De komende maanden blijft Quaghebeur aan boord bij SBS’, klinkt het daar.

Quaghebeur leidde de voorbije vier jaar  de mediagroep SBS België, die de tv-zenders VIER, VIJF en ZES uitbaat. Eerder was hij onder meer commercieel directeur van De Persgroep en CEO van Medialaan (VTM, Qmusic). Van 2012 tot 2016 was hij actief als uitgever van boeken en strips. Hij was toen CEO van de uitgeverij WPG België.

Bij SBS, dat in handen is van Telenet, volgde hij in februari 2016 Philippe Bonamie op. Hij leidde het bedrijf in een moeilijke periode voor de televisiemarkt, die onder druk staat door nieuwe streamingdiensten en dalende reclame-inkomsten. Quaghebeur verstevigde de positie van de zenders, die een commercieel marktaandeel halen van meer dan 20 procent. Hij investeerde ook in nieuwe systemen voor gepersonaliseerde tv-reclame.

Met Mediafin komt hij aan het hoofd van een bedrijf met 63 miljoen euro omzet en een ebitdamarge van meer dan 20 procent. Mediafin kan zich daarmee de rendabelste mediagroep van het land noemen.

Quaghebeur wordt in een mededeling van Mediafin omschreven als een ‘uitstekend leider met oog voor menselijk detail’. Dat is in tijden van snelle verandering een grote troef, zegt Mediafin-voorzitter Dirk Velghe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud