Pinterest 12,6 miljard waard bij beursdebuut

©AFP

Het online prikbord Pinterest gaat naar de beurs met een intekenprijs van 19 dollar per aandeel, hoger dan verwacht. Het bedrijf zal met zijn beursgang 1,4 miljard dollar ophalen.

Eerdere berichten wezen op een introductieprijs van 15 à 17 dollar per stuk, maar de beleggers blijken bereid om meer te betalen dan die vork. Er worden donderdag 75 miljoen aandelen van het bedrijf naar de beurs van Wall Street gebracht.

265 miljoen
Pinterest
Pinterest telt 265 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Op basis van de intekenprijs zou Pinterest 12,6 miljard dollar (11,1 miljard euro) waard zijn. Dat de intekenprijs hoger uitvalt dan verwacht, is een opsteker voor de technologieaandelen, zeker na de minder geslaagde IPO (beursgang) van het taxiplatform Lyft.  De grote knaller van de tech-IPO’s wordt die van het bekendere taxiplatform Uber, wellicht volgende maand. Dat bedrijf zou rond 100 miljard dollar waard zijn.

Europa

Pinterest is een soort digitaal prikbord. De gebruikers kunnen er onder meer afbeeldingen, ideeën en recepten van andere bronnen op het internet vastpinnen. Het in San Francisco gevestigde bedrijf telt naar eigen zeggen 265 miljoen maandelijks actieve gebruikers, maar maakte vorig jaar nog 63 miljoen dollar verlies. Met het geld van de beursgang wil het zich onder meer in Europa beter op de kaart zetten als een platform voor adverteerders en e-commercebedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud