Redactie l'Avenir stemt over sociaal akkoord

©Photo News

Na de staking van vorige week hebben directie en journalisten van de Franstalige krantengroep les Editions de l’Avenir zondag een sociaal akkoord. De redactie stemt er maandagochtend over.

De krant l’Avenir verscheen afgelopen vrijdag niet als gevolg van werkonderbrekingen op donderdag. Aanleiding was een aanslepend conflict over een herstructurering die de directie en aandeelhouder Nethys willen doorvoeren. Nethys is de holding die met geld van de Waalse lokale overheden ook het Waalse kabelnet en energiebelangen groepeert.

In zijn weekendeditie pakte l’Avenir op zijn voorpagina en op de volgende vier pagina’s in de krant breed uit met een verhaal over mismanagement door Nethys en zijn toplui Stéphane Moreau (CEO van Nethys) en Pol Heyse (CFO en voorzitter van l’Avenir). Waarop Nethys in een persbericht zijn beklag deed over de ‘leugens’ en ‘intentieprocessen’ in de berichtgeving.

Toch gingen beide partijen zaterdag weer rond de tafel zitten en kwam er een akkoord uit de bus waarin het aantal gedwongen ontslagen sterk wordt beperkt. In een eerder akkoord met de klassieke vakbonden was sprake van 45 jobs, waarvan 32 op de redactie.

In het akkoord van dit weekend is sprake van slechts vier naakte ontslagen op de redactie. Er komt ook een vrijwillige vertrekregeling met betere voorwaarden dan de bonden eerst hadden onderhandeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud