Roula Khalaf nieuwe hoofdredacteur Financial Times

©EPA

De 64-jarige Lionel Barber gaat in januari weg bij de Britse zakenkrant. Hij wordt opgevolgd door Roula Khalaf, die de eerste vrouwelijke hoofdredacteur wordt.

Wissel van de wacht aan de top van de Britse zakenkrant. Na een carrière van 34 jaar bij Financial Times stapt hoofdredacteur Barber op. 'Het was een voorrecht en een groot plezier om de beste job in de journalistiek te mogen uitvoeren', liet hij weten via Twitter. Zijn opvolger, Roula Khalaf, is vandaag adjunct-hoofdredacteur bij de zakenkrant en werkt er al bijna 25 jaar. Ze is experte in verslaggeving over het Midden-Oosten. 

Roula Khalaf (rechts) volgt Lionel Barber (links) op aan het hoofd van Financial Times. ©rv

Barber moest de krant door het digitale tijdperk loodsen, en maakte onder andere in 2013 de beslissing om slechts één papieren exemplaar te drukken. Voorheen werden wereldwijd nog verschillende versies gedrukt met updates over het nieuws. Dat moest meer middelen vrijmaken voor digitale content. 

De journalistiek van FT is nooit sterker geweest.
Tsuneo Kita
Voorzitter Nikkei (eigenaar van FT)

In 2015 werd FT gekocht door Nikkei Group, de grootste mediamagnaat van Japan voor 844 miljoen pond. Tsuneo Kita, de voorzitter van Nikkei, beschrijft Barber als 'een strategische denker, echte wereldburger en trouwe vriend van Nikkei'.

'Hij heeft de redactie van FT getransformeerd tot een digital-firstorganisatie van wereldklasse, met een product dat een combinatie is van diepgaande, originele verslaggeving en krachtige commentaren. De journalistiek van FT is nooit sterker geweest', aldus Kita.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect