Roularta-oprichtster Marie-Thérèse De Clerck overleden

Roularta-oprichtster Marie-Thérèse De Nolf ©Krant van West-Vlaanderen

Maandag is in Moorslede Marie-Thérèse De Clerck overleden, die samen met haar man Willy De Nolf Roularta oprichtte. Ze werd 93 jaar.

In Moorslede is op 93-jarige leeftijd Marie-Thérèse De Clerck overleden. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen en wordt bevestigd door Roularta.

Ze was de weduwe van Willy De Nolf, met wie ze samen in 1954 Roularta  opstartte, een uitgever van huis-aan-huis-bladen en het weekblad 'De Roeselaarse Weekbode'. Het bedrijf ontpopte zich tot een beursgenoteerde mediagroep die vorig jaar 286 miljoen euro omzet haalde en 1.327 werknemers telde.

Bij het overlijden van haar man in 1981 werd ze voorzitter van de raad van bestuur van Roularta. Haar zoon Rik De Nolf was CEO van Roularta tot 2016, toen hij de fakkel doorgaf aan de huidige CEO, zijn schoonzoon Xavier Bouckaert.

Marie-Thérèse De Clerck was de zus van Roger De Clerck, de oprichter van textielgroep Beaulieu die in 2015 overleed.

Roularta plooide zich na de verkoop van haar 50 procent in Medialaan, het bedrijf boven VTM, vorig jaar terug op printmedia. Het bedrijf geeft onder meer Knack en Trends uit en heeft 50 procent in handen van Mediafin, de uitgever van De Tijd en L'Echo.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud