Roularta spuit mist rond Franse magazinepoot

Rik De Nolf, de CEO van Roularta. ©Photo News

Roularta bestudeert 'alle mogelijke strategische opties' voor zijn Franse magazinepoot. Dat meldt de West-Vlaamse mediagroep in een persbericht. Eerder had topman Rik De Nolf berichten in de Franse pers over een mogelijke verkoop van die poot ontkend.

Volgens het persagentschap AFP heeft Roularta zijn Franse magazinepoot in de etalage gezet. Roularta geeft in Frankrijk onder meer de weekbladen L'Express en L'Expansion uit. Die kan men vergelijken met Knack en Trends.

AFP stelt, op basis van 'een bron dicht bij het dossier', dat er vier à vijf kandidaten in de running zijn en dat de transactie al in de komende weken rond zou zijn. Roularta legde in 2006 de hand op de groep L'Express/L'Expansion voor 160 miljoen euro. Volgens het Franse persagentschap zou de verkoop slechts enkele tientallen miljoenen euro opbrengen. De resultaten van de Franse magazinepoot van Roularta staan al langer onder druk.

In een persbericht laat Roularta nu weten dat het de laatste tijd door verschillende partijen is benaderd die interesse hebben in de Franse activiteiten van de groep. Daarom is beslist 'alle mogelijke strategische opties te bestuderen voor Groupe Express Roularta'.

Roularta zegt momenteel echter niet van plan te zijn om de Franse activiteiten van de hand te doen. Er zou ook geen sprake zijn van 'een officiële tekoopstelling'.

Eerder had Rik De Nolf, de CEO van Roularta , tegenover De Tijd 'formeel' ontkend dat er aan een verkoop van de Franse activiteiten werd gedacht.

Potentiële kandidaten

Volgens AFP is onder meer Vivendi een potentiële overnamekandidaat. De groep verkocht onlangs haar mobilofonietak SFR en concentreert zich voortaan op de mediasector. Ook Prisma Media (Bertelsmann) zou in aanmerking kunnen komen. Prisma Media, dat geen commentaar geeft op het huidig bericht, liet onlangs weten dat het 100 miljoen ter beschikking heeft voor overnames bij onze zuiderburen. 

Ook de zakenman Patrick Drahi wordt geciteerd. Drahi kocht via zijn holding Altice onlangs SFR en pompte tevens geld in de krant Libération.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud