Advertentie

Roularta verkoopt deel Franse tak

©BELGA

Mediagroep Roularta voert exclusieve gesprekken met de Franse zakenman Patrick Drahi over de verkoop van haar belangrijkste Franse magazines. De vermeende interesse in de rest van de Franse activiteiten lijkt weggevallen te zijn. Dat blijkt uit een persbericht.

Drahi voert vanaf donderdag exclusieve gesprekken met Roularta  over een overname van de titels L'Express, L'Expansion, Mieux Vivre Votre Argent, Lire, Classica, Pianiste en Studio Ciné Live. Ook de website L'Entreprise en de activiteiten Job Rencontres en Distrijob staan op het verlanglijstje van Drahi, die de krachten heeft gebundeld met zijn collega Marc Laufer. Drahi is via zijn holding Altice de sterke man achter het Franse kabelbedrijf Numericable en de mobilofoonoperator SFR. Hij pompte ook al geld in de krant Libération. Marc Laufer is de stichter van de jonge persgroep NewsCo.

Roularta geeft geen financiële indicaties over de op til staande deal.

Roularta gaat voorlopig zelf verder met de groep L'Etudiant, die een magazine, uitgeverij, website en 80 'salons' overkoepelt. Ook het merk en magazine Point de Vue en de hele lifestyle-business (Côté-...) blijft tot nader order bij de Belgische mediagroep. Roularta blijft ook eigenaar van het weekblad A Nous Paris en de maandbladen A Nous Lille/Lyon/Marseille. Ook het 50-procentbelang in Idéat Publications blijft vooralsnog aan boord.

Volgens Jan Staelens, de financieel directeur van Roularta, is de nakende verkoop van die magazines een grote last die wegvalt. 'De betrokken magazines zijn verlieslatend. We hebben op die tijdschriften al in totaal 65 miljoen euro afgeschreven. Er was één iets belangrijk voor ons: de verliezen wegwerken.' Hij stelt dat de activiteiten die in Roularta's portefeuille blijven bijdragen tot de winst.

De voorbije dagen en weken gonsde het van de geruchten dat Roularta zijn Franse tak zou afstoten. De notering van de groep werd naar aanleiding van die geruchten opgeschort. Woensdag doken dan geruchten op dat gesprekken met Le Figaro over de verkoop van de andere Franse activiteiten op springen stonden. Roularta zelf rept met geen woord over de eventuele interesse van Le Figaro, maar zou de krantengroep al langer uit het verkoopproces hebben gezet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud