S&P plakt rommelstatus op schulden Twitter

Ratingagentschap Standard & Poor's acht de obligaties die Twitter in september uitgaf nu al 'rommel'. Reden is dat het sociaal netwerk te kwistig met geld strooit voor overnames en investeringen, terwijl daar tegenover te weinig staat aan inkomstenzijde.

Twitter gaf in september voor 1,8 miljard dollar aan schuldpapier uit om zijn groei te kunnen financieren. Het zijn die obligaties die S&P nu waardeert op BB-, drie trapjes onder een 'investeringswaardige' status.

Het ratingbureau wijst er in een rapport op dat het bedrijf wel mooie groeivooruitzichten heeft, zowel in gebruikers als in omzet. Maar gelet op de hoge kosten die Twitter daarvoor moet maken, ziet S&P het sociaal netwerk pas in 2016 met een positieve cashflow draaien. Terwijl Twitter ondertussen dus wel rente moet ophoesten op zijn uitgegeven schulden.

Volgens S&P kan de rating weer omhoog, als Twitter erin slaagt om zijn inkomstenbronnen uit te breiden en werkt aan zijn rendabiliteit. Maar het ratingbureau zei er in één adem ook bij de rating ook omlaag kan als dat niet gebeurt. voorlopig is de outlook 'stabiel'.

Twitter maakte in oktober nog teleurstellende cijfers bekend. Niet zozeer op financieel vlak, waar de verwachtingen min of meer werden ingelost. Maar analisten zagen vooral graten in het 'user engagement' - de tijd dat gebruikers actief doorbrengen op Twitter. Het sociaal netwerk, dat u 140 tekens gunt om u uit te drukken, moest bekennen dat gebruikers gemiddeld 7 procent minder tijd hadden doorgebracht met het bekijken van de berichten op hun tijdslijn.

Twitter kreeg toen een zware pandoering op Wall Street. Sinds begin dit jaar verloor het aandeel al bijna 40 procent van zijn waarde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud