Advertentie

Snoop Dogg in zee met Silicon Valley

©REUTERS

Reddit, een sociale nieuwswebsite, heeft 50 miljoen dollar vers geld opgehaald bij enkele hot shots uit Silicon Valley. En opmerkelijk: Snoop Dogg stapt mee in bad.

In de lijst van investeerders duiken onder andere Marc Andreessen (oprichter Netscape) en Peter Thiel (oprichter Paypal) op. Ook Hollywood-acteur Jared Leto (gekend van onder andere Requiem for a dream en Dallas Buyers Club en tevens oprichter van de rockband 30 seconds to Mars) trok zijn portefeuille open.

Maar de meest opmerkelijke naam van durfkapitalisten is zonder twijfel Snoop Dogg. De kapitaalronde waardeerde Reddit op 500 miljoen dollar. Reddit, opgericht in 2005, is een soort nieuwssite die zichzelf 'the front page of the internet' noemt. De interface laat allesbehalve vermoeden dat de website hyperpopulair is en elke maand 133 miljoen bezoekers lokt.

Reddit maakt vooral furore met zijn 'ask me anything'-sessies waarbij gebruikers met bekende gasten in discussie gaan. Ook Snoop Dogg passeerde er al de revue in een gesprek over marihuana.  'Snoop is een superster voor Reddit-gebruikers. Hij stond hoog op onze wish list. We hebben hem gevraagd om te investeren en hij zei ja', zegt Sam Altman van Y Combinator, dat de kapitaalronde trok.

De nieuwe investeerders hebben plannen om 10 procent van hun aandelen aan Reddit-gebruikers te geven. 'Als teken van respect voor zij die van Reddit een succes gemaakt hebben.' Hoe dat precies allemaal in zijn werk zal gaan, is evenwel nog niet duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud