Advertentie
Advertentie

'Spotify is 8 miljard dollar waard'

Daniel Ek, de topman van het Zweedse Spotify. ©AFP

De muziekdienst Spotify werkt aan een financiële injectie van 400 miljoen dollar. Financiële reus Goldman Sachs en een fonds uit Abu Dhabi houden hun centen klaar.

Dat melden verscheidene Amerikaanse media. Het Zweedse bedrijf wordt daarmee op meer dan 8 miljard dollar (7,5 miljard euro) gewaardeerd.

Als de financieringsronde slaagt, plaatst dat Spotify in de gelederen van de best gewaardeerde technologiebedrijven waaronder de taxidienst Uber, het logeerplatform Airbnb en de mobiele app Snapchat.

Spotify, dat zijn app in 2008 lanceerde, is marktleider in muziekstreaming via het internet. Het Zweedse bedrijf telt ongeveer 60 miljoen gebruikers, van wie een op de vier betaalt om muziek te beluisteren. Die betalen net geen 10 dollar per maand. Van die inkomsten moet Spotify wel 70 procent als royalties doorstorten naar de artiesten.

Spotify krijgt evenwel steeds meer concurrentie. Apple en Google hebben streamingdiensten in de steigers staan. En de rapper JayZ lanceerde onlangs Tidal. Hij betaalde 56 miljoen euro voor het van oorsprong Noorse bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud