Standaard Uitgeverij koopt stripverhalenapp Stripmunk

Stripmunk is een app waarmee stripliefhebbers lijstjes kunnen aanmaken en delen.

Standaard Uitgeverij, dat verschillende bekende striptitels op de markt brengt, breidt zijn digitale poot uit met de overname van de app Stripmunk.

Stripmunk is een app waarmee stripliefhebbers lijstjes kunnen maken van strips die ze al gelezen hebben en nog zouden willen lezen. Via de app kunnen ze ook strips kopen en delen met andere gebruikers.

De app werd ontwikkeld door Wim van Buynder, Christophe Todts en Sander Versluys, het trio achter de Lokerse ontwikkelaar Next Apps. Ze wilden de stripapp verkopen en knoopten exclusieve gesprekken aan met Standaard Uitgeverij.

98.500
Stripdatabase
Met de overname van Stripmunk verwerft Standaard Uitgeverij ook een database met 98.500 strips.

Dat laatste bedrijf is al de Vlaamse marktleider op de stripmarkt. Via de fusie met Ballon Media, eind 2019, groepeert het onder meer de Vlaamse stripiconen Jommeke en Suske & Wiske. De uitgever brengt ook Nederlandstalige versies van bekende Franse striptitels op de markt van de labels Dupuis, Dargaud en Le Lombard.

Met de overname van Stripmunk verwerft Standaard Uitgeverij ook een database met 98.500 strips. De naam Stripmunk verdwijnt niet, integendeel. Het wordt de nieuwe naam van BM Magazine, het tijdschrift voor stripliefhebbers van Standaard Uitgeverij.

De verkopers blijven via Next Apps verantwoordelijk voor de IT-ontwikkeling van Stripmunk. De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud