Telenet haalt netmanager Eén en Canvas binnen

Olivier Goris. ©BELGAONTHESPOT

Olivier Goris, een van de topmanagers van de openbare omroep, stapt over naar Telenet, waar hij alle sportgerelateerde activiteiten gaat leiden. Voor Goris is het een terugkeer naar een oude liefde.

Als netmanager van Eén en Canvas was Goris (51) de voorbije jaren een ‘gezichtsbepalende’ figuur van de VRT. Na het ontslag van de vroegere mediadirecteur Peter Claes draaide hij ook een tijdje mee op directieniveau.

Goris wordt op 1 september ‘Lead Sports’ bij Telenet, waar hij de sportuitzendingen van de betaalkanalen en de open zenders op elkaar gaat afstemmen. ‘Door een scherpere overkoepelende visie en nauwere samenwerking tussen Play Sports, Play Sports Open en SBS wil Telenet Group de sportbeleving nog beter, breder en inventiever uitspelen’, aldus een persbericht.

De VRT-manager keert daarmee terug naar de biotoop waar hij zijn carrière begon. Samen met het huidige VTM-nieuwsanker Stef Wouters en mediabaas Wouter Vandenhaute werkte hij eind jaren 90 mee aan de opstart van het sportkanaal Supersport, een van de voorlopers van het huidige Play Sports bij de toenmalige betaalzender Filmnet. Uit Supersport werd in 1997 Woestijnvis geboren.

Goris werkte bij Woestijnvis op redacties als die van 'Man bijt hond', 'Alles kan beter' en 'In de gloria', en was de eindredacteur van voetbal­- en wielerprogramma’s met Mark Uytterhoeven. In 2014 maakt hij de overstap naar de VRT als netmanager van Eén. Sinds 2018 was hij ook verantwoordelijk voor Canvas.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud